Valopillerin tarina alkaa vuodesta 2011, jolloin Lauri Lemmenlehti ja Abel Groenewolt kehittivät ensimmäisen prototyypin Aalto-yliopiston järjestämää yrityslahjasuunnittelukilpailua varten. Tuo prototyyppi oli 3D-tulostettu muovista, pienempi ja teknisesti kunnianhimoisempi. Valaisinkonsepti voitti tuon kilpailun ja alusti valaisimen kehittymisen nykyiseen muotoonsa.

Teimme tietoisen valinnan yhdistäessämme voimamme paikallisten osaajien kanssa, jolloin pystyimme varmistamaan, ettei valaisimen eri komponenttien tarvitsisi matkustaa turhaan. Puu- ja lasiosat ovat valmistettu eteläisessä Suomessa, sähkökomponentit tulevat Espanjasta ja tekstiilijohto on valmistettu Virossa. Valaisimen valonlähteenä käytetään energia-tehokasta led-lamppua. Valopilleri kootaan käsin Espoon Otaniemessä.

Ostamalla Valopillerin, tuet paikallisesti tuotettua suomalaista designia. Kehitämme valaisintamme kohti teknisesti kehittyneempiä versioita, jotka sisältävät akun, langattoman ohjauksen ja intuitiivisen käytön. Missiomme on yhdistää tietotekniikka ja perinteinen pohjoismainen muotoilu. Tämä Valopilleri on ensimmäinen askel kohti tuota maalia.